schuh-frank-bad-kreuznach_h

Schuh Frank Bad Kreuznach

Conversion and redesign of a shoe store — Bourger Platz / Kreuzstr. 2a, 55543 Bad Kreuznach, Germany — 670m²— April 2020 — Fritz Frank Schuhe + Sport KG

Finely balanced colour and material concept

The three-dimensional experience in retail has always been considered a means of branding. In the case of Schuh Frank, this means: encounters between people, professional competence and a sense of style. Unlike anonymous wholesalers, the family-run shoe store knows about the special moment of the shopping experience, which customers continue to long for despite the digital shopping world online. This feeling is expressed not least in the main store in Bad Kreuznach, which has now been completely redesigned by blocher partners.

In their concept, the interior designers focused on muted colours that create an exclusive atmosphere. Visitors are greeted on the ground floor by the ladies' shoe world in delicate berry and rose tones with accents in amber, bronze and gold tones - analogies to the Art Nouveau period. A successful balancing act has been achieved between a high density of goods and an atmospheric world that gives space to the products in their high quality.

Nuanced shoe worlds

In addition to classic product presentations on shelves and central furniture, the interior designers have created individual highlights: Backlit floating gold rings set the stage for selected products. The newly laid herringbone parquet flooring, which stretches across the entire sales floor, is adorned in some places with carpets that simultaneously form the individual shoe worlds. Furniture selected together with the clients at a design fair in Paris underlines the personal touch. It almost feels like shopping in a private home. An impression that is reinforced by a coffee or a glass of prosecco at the serving bar.

Also on the ground floor: the children's world, which opens up behind a sky-blue lock. Here, too, the attention to detail: the wooden shelves pick up on the sky blue, skateboards serve as seating elements, and the silhouette of Bad Kreuznach can be seen on one of the back walls. Although the men's area on the upper floor quotes the ladies' world, it is characterised by more earthy tones. Here, too, the colour scheme forms a beautiful symbiosis with the furniture, which includes a buffet and gives the room the character of a gentleman's room. This atmosphere is rounded off by slats that have been placed in front of the windows in places. Depending on the incidence of daylight, different lighting moods and shadow plays are created.

similar projects